DISCGOLFI BLOGI #1 | Eesti MPO verstapostid

MPO verstapostid

Eesti MPO teerajajad ja verstapostid


SISSEJUHATUS

Head lugejad, discgolfi gurmaanid ja vägevad inimesed!
Discgolfi blogi eesmärk on avameelselt rääkida ja luua diskussioone erinevatel põnevatel teemadel, mis soodustavad Eesti discgolfi arengut ja loovad tervikuma ülevaate Eesti discgolfist.
Oluline on siin kohal öelda, et anname oma parima, et iga järgnev blogi saaks parem kui eelmine.
Esimeses blogis paneme fookuse Eesti MPO mängijate peale, kes on meie arvates viinud Eesti discgolfi maastiku hüppelisse arengusse.
Discgolfi Blogis on oodata kõmu, välku, pauku, draamat, seega rihmad peale ja SÕIDAME!


Martin Rotmeister

Martin on meie arvates üks MPO mängijatest, kelle nimi tuleks välja tuua teerajajate nimistus, sest Martin on 2x MPO Eesti Meister (2015, 2016)! Ja 2x ei ole juhus!
Sellel ajal (2015. a) oli discgolf üha enam kasvamas ja ala kiire arenguga tihenes ka konkurents ning võistlejate tase.
Martin andis väärtuse Eesti Meistritiitlile MPO divisjonis, sest: “Kui sa tahad olla parim, pead sa võitma parimat!”



Silver Lätt

Silver on tänaseni aktiivne ja tegev tippsportlane (2023). Tema nimel on päris mitmeid Eesti MPO verstaposte:
2017 Eesti Meistritiitel – Rotmeister vs. Lätt , tegemist oli kindlasti ühe Eesti discgolfi ajaloo suurima rivaalitsemisega.
Siin kohal tuleb öelda, et võistlusspordis tulebki tervitada rivaalitsemist ja võistlushimu, see loob arengut kui ka draamat!
Grandioosne eestkäe tehnika – üle maailma räägitakse Silveri eestkäe tehnikast ning me usume, et Silver on mõjutanud Eesti discgolfareid viskama rohkem eestkätt.
Isegi eurooplased pole enam üllatunud, kui näevad eestlasi discgolfiradadel viskamas 120m+ eestkäe viskeid – “ah… Estonians!” 
Silver on esimene Eestis, kes ületas PDGA 1000 reitingu piiri (2018)
Silver on esimene eestlane, kes sai kutse mainekale võistlusele USDGC-le (2016 USA Lahtised Meistrivõistlused)
Silver on esimene eestlane, kes võitis Euro Tour’i üldarvestuses (2019)



Albert Tamm

Albert on tänaseni aktiivne ja tegev tippsportlane (2023).
Kui Martin Rotmeister tuli 2x Eesti Meistriks, siis Albert tõstis lati veelgi kõrgemale ja tuli 4x Eesti Meistriks
Albertit intervjueerides selgus, et 2017. aastal ei olnud Albert nomineeritud Aasta MPO nominendiks ja sellest sai küte, et igal järgneval aastal plats puhtaks teha – lihtne! 
Alberti edulugu jätkus ning 2019. aastal, European Open’il (3. Koht), tegi Albert midagi sellist, mida paljud ei julenud teha või ei osanud mõelda – Celebration movement / õnnestunud viske tähistamine… Sellest sündis imago ja bränd Albert “BAZOOKA” Tamm!
Pärast Alberti celebration movement’i hakati üha enam discgolfi maailmas õnnestunud viskeid tähistama ning tänaseni seostatakse erinevaid tähistamisi just Albertiga. 
Lisaks paljudele õnnestumistele discgolfis on Albert pidanud ka palju vaeva nägema (loe: sahka lükkama), et olla päriselt USAs tuuritav tippsportlane – Albert on Eesti esimene discgolfar, kellel on USAs reisimiseks ja võistlemiseks USA Viisa.
Lisaks on Albert esimene eestlasest discgolfar, kes investeeris RV-sse (matkaauto), et tõhusamalt ja efektiivsemalt USAs ringi tuuritada ja võistelda. 
Kõik see KNOW-HOW / TEA-KUIDAS on tekkinud eesmärkide, õnnestumiste ja ebaõnnestumiste tulemusel. 


Kristo Raik

Kristo on tänaseni aktiivne ja tegev tippsportlane (2023)
Kristo ja tema juhitud organisatiooni nimel on mitu verstaposti, mis andnud hoogu juurde Eesti Discgolfi arengule.
DG ELITE on Eesti esimene professionaalne discgolfiklubi ja agentuur – discgolfi tase tõuseb iga aastaga ja know-how jagamine muutub üha olulisemaks, et anda veelgi parem stardiplatvorm tippu pürgivatele noor-talentidele. DG ELITE võttis kasutusse klubisisese treeningplaani (võistkonna keskmine PDGA reiting tõusis aastaga ~30p.) , investeeriti võistkonna  toitmumise -ja füüsilise teadlikkuse tõstmisse ning sotsiaalmeedia kohalolu arengusse. 
Kristo ütleb, et teekond on olnud väljakutsete rohke, aga sellised suured ettevõtmised nõuavadki palju katsetamist, kohanemist ja läbimõtlemist, et luua rohkem väärtust discgolfi tervikuna.
DG ELITE organisatsioon oli esimene Eestis, kes sõlmis sponsorlepingu tuntud autopartneriga (KIA Eesti).
Kristo ütles, et organisatsiooni -ning uute visioonide arengus tekkis meeskonnaga idee, et teha tuntud autotootjaga koostööd ja lisaks anda hoogu juurde organisatsiooni arengule. 
Mõeldud – tehtud! (Meile teadaolevalt sõidutab täna Viking Motors 2022 Eesti Meistrit Rasmus Metsamaa-d ja Discgolf.ee meeskonda)
Mitmeid aastaid räägiti discgolfi kogukondades, et puudu on eestikeelsed õpetlikud discgolfi videod – Say no more! Done
Järgnevast sai alguse ka Eesti esimene (KIA) Discgolfi ABC (videod on leitavad youtube’st ja www.dgeliit.ee kodulehelt). 


Mida arvad sina, milliseid MPO mängijate saavutusi tuleks veel eraldi välja tuua, mis andnud hoogu juurde Eesti discgolfi arengule ning mis on olnud märgilise tähtsusega?
Mida on toomas meile tulevik, milliseid uusi verstaposte on saavutamas tänased noored kui ka vanemad tegijad veel MPO-s ?! Seda kõik näitab aeg!

Motivatsioon, discgolfi saavutused


“DISCGOLFI BLOGI #1 | Eesti MPO verstapostid” on saanud 2 vastust

  1. architecto magnam sit quia architecto labore sint velit velit dicta. veritatis quo sed et deleniti qui sit laborum ut nemo est et labore adipisci blanditiis itaque dolorem ut facilis doloremque qui qui eum. atque repellat et tempore assumenda et alias quis placeat quia iure.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga